Projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich
nr umowy RPMP.03.04.04-12-0062/18
„Wdrożenie do produkcji prozdrowotnego pieczywa Złote-Ziarno” stanowiącego innowację produktową i procesową w Grupie Piekarniczej Sp. z o.o.”
Realizacja projektu polegała na wdrożeniu do działalności firmy innowacji procesowej i produktowej polegającej na wdrożeniu technologii wypieku innowacyjnego pieczywa oraz gamy produktów piekarskich - chleb i bułki „Złote-Ziarno” o obniżonej kaloryczności z wbudowanym w strukturę mikronizowanym błonnikiem owsianym. Oferta pieczywa „Złote-Ziarno” skierowana do konsumentów dostępna jest w sieci sprzedaży wyspecjalizowanych sklepów piekarniczych Złoty Róg.
Projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich
nr umowy RPMP.01.02.03-12-0290/21
„Podniesienie innowacyjności i konkurencyjności Grupy Piekarniczej Sp. z o.o. w wyniku zakupu usługi badawczo-rozwojowej i wdrożenia nowych produktów na bazie błonnika owsianego”
Realizacja projektu polegała na realizacji usługi badawczej oraz wdrożeniu wyników badań do własnej działalności w postaci oferty handlowej dla nowych innowacyjnych produktów: pasta błonnikowa – mieszanka błonników owsianych frakcje nierozpuszczalne z frakcjami rozpuszczalnymi – oferta dedykowana dla odbiorców B2B oraz gama pieczywa wypieczona z dodatkiem pasty błonnikowej oraz napój wyprodukowany na bazie pasty błonnikowej – oferta skierowana do odbiorców B2B za pośrednictwem sieci sklepów Złoty Róg.